Näin loppuvuodesta kannattaa katsoa sijoitussalkkua. Luovutustappioita saa vähentää ja tuhannen euron edestä saa myydä verotta.

Sijoittajana voit nykyisin vähentää luovutustappioita jopa viiden vuoden ajan. Mikäli olet saanut luovutusvoittoa tänä vuonna, voi siitä vähentää aikaisempien vuosien tappiot. Ensi sijassa vähennykset tehdään luovutusvoitosta, mutta jos ei ole voittoa mistä vähentää, voidaan vähennys tehdä muista pääomatuloista, kuten osinko- tai vuokratuloista.

Jos myyt arvopapereita tai muuta omaisuutta alle tuhannen euron myyntihintaan, on voitto verovapaata, riippumatta, siitä miten paljon voitto-osuus tästä on.

Muista verotuksessa myös vähentää sijoitustulon hankkimiskustannukset – sijoitusasunnon lainan korot sekä arvo-osuustilin kustannukset ovat vähennyskelpoisia. Sijoitusasunnon osalta saa korkojen lisäksi vähentää hoitovastikkeen, perusparannukset sekä kiinteistövälittäjän palkkiot.

Lahjojen antaminen on laillista verosuunnittelua. Lapsille ja lapsenlapsille saa antaa 4 999 euroa kolmessa vuodessa veroseuraamuksitta. Rahalahjojen ohella voi antaa arvopapereita. Jos lahjoittaa esimerkiksi omia osakkeitaan 4 000 euron arvosta lapselleen, ei tämä maksa lahjaveroa. Mikäli lapsi sitten myy osakkeet samaan hintaan vuoden omistuksen jälkeen, välttyy hän myös maksamasta luovutusvoittoveroa.

Lähde: https://op.media/talous/sijoittaminen/sijoittaja-nyt-on-aika-katsoa-salkkuun-olethan-kayttanyt-kaikki-veroedut-e428e238bf7e451d82bc577a3f6dd0e2