Omavero, verohallinnon verkkopalvelu, on avautunut henkilöasiakkaille marraskuussa 2018. Tämä palvelu kokoaa henkilön veroasiat yhteen paikkaan. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella. Omaverossa voit muun muassa tilata verokortin tai hakea ennakkoveroa, antaa oman tai yrityksen veroilmoituksen, katsoa omia tietoja, tehdä lahjaveroilmoituksen, maksaa veroja sekä ilmoittaa tilinumerosi.

Valtuutuksella Suomi.fi:n kautta voit hoitaa toisen henkilön veroasioita palvelussa. Voit myös hoitaa alaikäisen lapsesi veroasioita tätä kautta. Vuodesta 2018 lähtien myös verotuspäätökset arkistoituvat Omaveroon. Palvelua tullaan kehittämään niin, että myös kiinteistöverotus siirtyy Omaveroon jossain vaiheessa.

Lisäennakko korvaa ennakon täydennysmaksun 1.11.2018 lähtien. Mikäli verot jotka olet vuoden mittaan maksanut eivät riitä, voit täydentää niitä maksamalla lisäennakkoa. Lisäennakkoa maksetaan tyypillisesti yritystoiminnasta ja pääomatuloista kuten vuokratuloista tai myyntivoitosta. Lisäennakkoa haetaan ja maksetaan myös Omaverossa. Vielä voi halutessa hakea lisäennakkoa paperilomakkeella.

Huomaa myös, että ensi vuodesta eteenpäin kaikilla on yksi verokortti yhdellä tulorajalla, joka annetaan kaikille työnantajille.